KAZA ÖNLEME POLİTİKAMIZ
ALPET, yürüttüğü faaliyetlerde “İnsan sağlığını ve çevreyi korumak ve kazaları önlemek” görüşünü kaza önleme politikası olarak benimsemektedir ve bu yaklaşımın devamını sağlamakta kararlıdır. Hedefimiz açık ve kesindir; ALPET’in yürüttüğü tüm faaliyetlerinde insanların, çalışanlarının, yüklenicilerinin kaza yaşamaması ve çevrenin zarar görmemesidir.
Bu çerçevede ALPET’in vazgeçilmezleri olan aşağıda tarif edilen hiçbir husustan ödün vermeyeceğini taahhüt ve beyan eder.
- Kaza olma faktörleri göz önünde bulundurularak işlemler yapılacaktır.
- Çevre faktörleri azami seviyede değerlendirilecektir.
- Kaza faktörlerinin kaynağından önlenmesi için faaliyetler yürütülecektir.
- Emniyet ve güvenlik tedbirleri her zaman alınarak sağlıklı bir çalışma ortamı sağlanacaktır.
- Yapılan işlerde yerel ve uluslararası kanunlar, mevzuatlar ve standartlara daima uyulacaktır.
- Çalışanlara gerekli eğitimler verilecek ve bu eğitimlerin devamlılığı sağlanacaktır.
- Çalışanlar kendi sorumluluk alanları dışındaki işlere müdahalede bulunmayacaktır.
- Çalışma emniyeti açısında rutin olmayan işler dışında yapılan işlerde gerekli olan çalışma izinleri alınmadan işlem yapılmayacaktır.
- Çalışma izni alınan işlerde gerekli kontroller ve tedbirler alındıktan sonra işe başlanılacaktır.
- Kazaların önlenmesine yönelik olarak kontroller sık sık gerçekleştirilecek ve kontrol sonucunda elde edilecek verilere göre gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetler başlatılacaktır.
Gerek alt yapı gerek üst yapı ile ilgili yatırımlar yapılırken, kaliteli mühendislik anlayışı yanında ürün kalitesi en yüksek ve en güvenli malzemeler ile hizmetin seçimine önem verilecektir.
BÜYÜK ENDÜSTRİYEL KAZA ÖNLEME POLİTİKAMIZ
ALPET, büyük kazaları önlemek ve etkilerini azaltmak amacı ile teknolojik gelişmeleri takip ederek ve güvenlik önlemlerini sürekli iyileştirerek aşağıdaki hususları içeren büyük endüstriyel kaza önleme politikasına uymayı taahhüt eder.
- Tesis ve tesis çevresinde insan ve çevre için emniyet ve güvenlik tedbirlerini her zaman alır.
- Büyük bir kazaya yol açabilecek faaliyetlerin tümünü tanımlar, bunlar için acil durum planları hazırlar ve bu tür kazaların değerlendirilip kaynağından önlenmesine yönelik risk değerlendirmesi yapar ve sürekli güncel tutar.
- Operasyonel süreçlerde sağlık, emniyet, çevre performansını etkileyebilecek pozisyonlara uygun bilgi, yetenek ve eğitime sahip personelleri görevlendirir.
- Rutin, rutin olmayan durumlar için bakım ve onarımı kapsayan prosedürleri sürekli güncel tutar.
- Değişebilecek durumlara göre yatırımlar için düzenlemeler yapar.
- Güvenlik Yönetim Sistemi ile ilgili hedeflere uyumun takibi için kontrollerini yapar ve elde edilecek verilere göre gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetleri başlatır.
- Güvenlik Yönetim Sistemi’nin etkinliğini ve uygunluğunun kontrollerini yaparak dokümante eder ve çıkan sonuçların üst yönetimce gözden geçirilmesini ve sürekli iyileştirilmesini sağlar.
- Çalışanlarına gerekli eğitimleri vererek gelişimine katkı sağlar.
- Yapılan işlerde ulusal ve ilgili uluslararası mevzuat ve standartlara uyar.